Tarhonul poate fi crescut atat in gradina, cat si in interior, atingand, uneori, o inaltime de 90-100 cm.
Frunzele sale sunt lanceolate, subtiri, puternic parfumate, iar florile cresc sub forma de buchetele si sunt de culoare galbena.
Aceasta planta aromatica trebuie sa aiba lumina foarte multa, ferita de curenti puternici, in vreme ce solul trebuie sa fie usor si sa asigure un drenaj corespunzator.
In ceea ce priveste apa, tarhonul trebuie udat des, iar in perioadele secetoase, se va avea in vedere ca pamantul sa fie mereu umed la suprafata.
El este folosit in bucatariile din toata lumea, inloc de sare. De asemenea este bogat in saruri minerale, iod, vitamina A si C. Se foloseste impotriva afectiunilor la stomac, ficat si rinichi, dar si ale gingiilor, consumul frunzelor dimineata, pe stomacul gol, ajutand la intarirea acestora, dar si la protectia dintilor impotriva cariilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu