Datorita florilor colorate si a faptului ca poate inflori toata vara, daca i se ofera atentia cuvenita, Hibiscusul concureaza cu trandafirul. Tocmai de aceea, denumirea populara este "trandafirul chinezesc".
In functie de soi, petalele hibiscusului pot fi simple sau duble, larg deschise, cu anterele staminale mult iesite in afara, iar culorile sunt : rosu inchis, alb, galben, violet, oranj sau roz. Singurul soi care este pentru interior, e Hibiscus rosa sinensis.
Pentru a fi siguri ca infloreste, planta are nevoie de foarte multa lumina. Vara poate sta fara probleme pe balcon sau pe terasa, insa toamna trebuie bagata in casa fiindca nu suporta socurile de frig. Trebuie udata des, si are nevoie de umiditate in aer. Pe parcursul verii se aplica 3-4 fertilizari cu ingrasaminte chimice in concentratie de 0,15-0,2%.
Plantele tinere se ciupesc de 1-2 ori deasupra a 3-6 frunze pentru a se realiza o buna ramificare de la baza. Plantele mari este bine sa fie supuse taierii in fiecare primavara cand se elimina ramurile imbatranite si desfrunzite, iar celelalte se scurteaza atat cat este nevoie pentru armonizarea formei coroanei si reajustarea inaltimii ei.
In fiecare an se schimba pamantul de la suprafata cu altul proaspat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu