joi, 30 iunie 2011

Avantajele detinerii unui animal de companie

Pentru cei care nu sunt inca hotarati sa isi cumpere sau sa adopte un animal de companie, le vom prezenta beneficiile detinerii lui. Cei care au deja un animal de companie, pot confirma urmatoarele:

Poti uita de problemele de zi cu zi, petrecand cateva minute cu animalul tau de companie. S-a dovedit stiintific, ca in prezenta animalelor suntem mult mai calmi, acestea dandu-ne o stare de liniste.

Pentru o familie care are copii, detinerea unui animal este esentiala. Avand grija de animal, copilul isi dezvolta simtul responsabilitatii, si capata mai multa incredere in el.

Animalul te ajuta sa depasesti momente dificile din viata si alunga singuratatea. El isi da seama de fiecare schimbare a comportamentului stapanului.

Poate fi un ajutor pentru bolnavi. Unele rase de caine sunt special dresate, ca sa ii insoteasca pe orbi. De asemenea, cainii au capacitatea de anticipa evenimente neplacute cum ar fi spasmele sau crizele de epilepsie. Un alt exemplu, ar fi torsul pisicii care are efect calmant asupra creierului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu