marți, 28 iunie 2011

Decoreaza camera copilului

Amenajarea camerei copilului nu este de neglijat. Trebuie sa ti cont in primul rand de detaliile legate de securitate, ergonomie, dar si de estetica, toate raportate la personalitatea micutului tau.

Copilul isi va petrece majoritatea timpului pe podea, inconjurat de jucarii, tocmai de aceea este recomandat ca peste parchet, sa pui o mocheta groasa, care sa ii tina cald si sa-l fereasca de eventualele vanatai provocate de cazaturi.

Cand alegi culorile, trebuie sa ti cont de parerea lui. Baietii vor albastru, iar fetitele roz. Pentru a pune in evidenta culoarea dominanta ( albastru, roz) poti sa creezi contrast cu alb sau negru, verde ori chiar portocaliu. Utilizand o singura culoare, atmosfera va fi monotona.

Ii poti picta peretii, astfel, copilul se poate afla intre personajele animate preferate, in jungla mult visata, pe mare cu vaporasul, la curse de masini sau in gradina fermecata.

Daca aceasta solutie este prea costisitoare, se poate inlocui cu tapetul, insa nu aceeasi nuanta pe toti peretii, pentru a nu crea impresia de "cutie".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu